Thumbnail Caption

De GPSvrijheid biedt in de praktijk veel rust bij familieleden en vrienden. Dit blijkt onder andere uit e diverse reacties van eindgebruikers. Hieronder vindt u een tweetal reacties.

Reactie van een partner van een dementerende vrouw die nu een aantal maanden dit GPS systeem gebruikt. Mevrouw reist nog graag, maar is veelal de weg kwijt. Weet niet meer waar zij is, komt soms later thuis. Haar echtgenoot volgt haar via zijn computer tijdens zijn werk en thuis. De volgende ervaringen schreef hij aan ons:

Het grote voordeel is dat Suzanne veel relaxter de deur uit gaat omdat ze niet bang hoeft te zijn dat ze voor lange tijd verloren loopt. Als ze niet thuis is op het moment dat ik s avonds uit mijn werk kom, of als ze mij overdag belt met de mededeling dat ze niet weet waar ze zich bevindt, dan heb ik haar binnen tien minuten getraceerd en kan ik haar ofwel zelf gaan halen, ofwel telefonisch naar huis gidsen. Voor mij is dat natuurlijk ook een heel geruststellend idee.

En ik kijk ook wel eens om heel andere redenen naar de bewegingen van de GPS tracker. Vanmorgen bijvoorbeeld moest Suzanne even naar het ziekenhuis en zou er iemand op een bepaalde tijd komen om met haar mee te gaan, en toen keek ik om na te gaan of dat allemaalwel gelukt was. Ook dat is voor mij een geruststelling, evenals een mogelijkheid om in te grijpen als ik zie dat het niet goed gaat.

Een andere reactie van een zoon. Zijn demente vader 76 jaar fietst nog veel, soms wel 40 km per dag. Hij woont op het platteland en is veelal de weg kwijt terug naar huis. Fietst regelmatig naar een voor hem zeer vreemde omgeving, dus buiten zijn eigen regio. Zijn vrouw en (klein) zoon traceren hem op de huiscomputer als hij niet op tijd terug naar huis komt. Politie hoeft niet ingeschakeld te worden. De man lag laatst in een aardappelveld te slapen in de avondzon. Zijn zoon schreef aan ons de volgende reactie:

Mijn vader kunnen wij nog veel vrijheid geven met deze GPS apparatuur. Ook kunnen wij hem goed volgen. Omdat op de website van MobileTrack de geschiedenis (precies waar iemand die dag geweest is) kunnen wij lezen welke patronen hij volgt in een week. Dinsdags bijvoorbeeld rijdt hij richting de Belgische grens en maandag naar een ander dorp waar hij vroeger ook veel kwam. Dit is voor mijn moeder (partner) een hele geruststelling. Komt hij niet op tijd thuis, dan weten wij precies waar hij verblijft. Dat scheelt veel zoekwerk, maar ook voelen wij ons nu een stuk rustiger. Hij nog vrijheid, wij minder ongerust. Geweldig!!